Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 146 Disel

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 146 Disel

Здравейте,
    Решил съм да си търся Alfa Romeo 146, предпочитам да е с дизелов двигател. Бихте ли ми обяснили какви модификации такива двигатели има, колко конски сили са тези модификации, имат ли турбо или някакви други екстри по двигателя. Дали ще ми излезе доста по-скъпа поддръжката на дизеловия пред бензиновия двигател (масла, резервни части и др.)

Благодаря Ви!

Ми то 146 има май само 2 дизелови агрегата, единият /по старият/ е 1.9 турбодизел с мощност 90 к.с. другият е 1.9 комънрейл турбодизел с мощност 105 к.с. не ми се влиза в дълги обяснения ма вторият е много по-добър /по разбирами причини/, но цената му е доста висока, моят съвет е ако можеш да отделиш повече пари вземи си комънрейла ->после ще ти се изплати!
    Успех!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Моето търсене на дизел бе сравнително кратко, но впечатленията ми са, че читав автомобил със стария турбодизелов двигател е почти невъзможно да се намери. То не, че комърейлите са гарантирано читави, де.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Естествено, че може да се намери читав ДиЗел ама цената няма да ти хареса

Comment

Лошото е че цената на 146 ЖТД е почти колкото на 156 ЖТД и все пак 156 е по нова като концепция кола, но за сметка на това ходовата част е по - скъпа като части.
          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Като цяло читави ли са дизелите на Алфа или да се насоча към бензинов двигател?

Comment

Първоначално публикувано от MONI
              Лошото е че цената на 146 ЖТД е почти колкото на 156 ЖТД и все пак 156 е по нова като концепция кола, но за сметка на това ходовата част е по - скъпа като части.
              Не съм съвсем съгласен. Разликата, ако говорим за читави екземпляри, е около 2000 лв.

Иначе JTD-то били добри двигатели. Така казват всички. При бензина има един фактор 'разход', който за мен лично е добър довод да предпочета дизел-пауъра
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ще ви помогна малко в размисъла колеги ..... 1.9 ЖТД по лични наблиудения е доста здрав мотор .. пъргав мощен ..... е аз моят го пържа повечко и изяде един съединител но като цяло нямам никви оплаквания ......... мотора е бетон дето се вика :Д

Ако избереш 146жтд ..... мн гледаи дане е претърпяла удари ....

Успех с избора ....
                sigpicAlfa Romeo 146 JTD "2001

Comment

да дам и аз моето мнение....имам 145 ЖТД като двигател е много добър и след като му се сложи и чип колата става много пъргава ( само гледай да попаднеш на свестен чип ) колата извън града като се кара прилично между 120-130 си дава разход от рода на 5.5 а в града я карам здравата и ми дава към 7-7.5 (съвет вземи някои с теб да я закачи на компютър )

Comment

Само да вметна, че темата е отпреди 5 години
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

хахахахаха......голяма греда

Comment

Working...
                      X